Skip to main content
CARBOfit

Šta je CARBOfit tretman i kako funkcioniše

Dio tijela koji se tretira hermetički je zatvoren u specijalnoj komori ispunjenoj stoprocentnim ugljen-dioksidom iz koje je prethodno izvučen ambijentni vazduh. Efikasnost CARBOfit terapije zavisi od koncentracije ugljen-dioksida, površine tijela koja se tretira, dužine trajanja seanse, broja i učestalosti tretmana.
Tretman traje 45-60 minuta u zavisnosti od indikacije. Da bi se ubrzalo dejstvo ugljen-dioksida u CARBOfit-u prije tretmana tijelo se priprema vježbama zagrijavanja (10-15 min) .
Obično se preporučuje minimum 10 tretmana (3-5 nedeljno) da bi se osjetio dugotrajni efekat. Optimalan broj seansi zavisi od indikacije.
Tretman CARBOfit-om je potpuno prirodan i može se neograničeno ponavljati bez ikakvog rizika.
Za vrijeme tretmana u CARBOfit-u ugljen-dioksid prolazi kroz kožu. Njegova povećana koncentracija u potkožnom sloju dovodi do povećanog oslobadjanja kiseonika – “Bohr efekat”. Uvećana koncentracija kiseonika u tkivima poboljšava mikrocirkulaciju i metabolizam u ćelijama. Carbo terapija nalazi svoju primjenu u svim situacijama kada je tijelu, (koži, potkožnom tkivu, mišićima, ligamentima), povećana potreba za kiseonikom radi regeneracije i rehabilitacije.
Ispitivanjima je dokazano da je periferna cirkulacija ubrzana 3-7 puta nakon tretmana u CARBOfit-u.
Važno je napomenuti da se Carbo terapijom na kraju svake svake seanse periferna cirkulacija može ubrzati 3-7 puta.

Rehabilitacija sportskih povreda

Značajno skraćuje vrijeme rehabilitacije posle sportskih povreda
– Smanjuje edem
– Sprečava zapaljenje
– Smanjuje bol posle samo prvog tretmana
– Obnavlja mikrocirkulaciju
– Poboljšava elastičnost tkiva
– Poboljšava fleksibilnost zglobova
– Ne koristi mehaničku kompresiju
– Preporucuje se odmah nakon povrede
– Smanjuje rizik od ponovne povrede u istoj oblasti
Povećanjem koncentracije kiseonika u tkivu CARBOfit terapija smanjuje upalni proces i otok, i na taj način znatno smanjuje bol u slučaju preloma, povrede mišića, ligamenata ili posle različitih hiruških intervencija.
Poboljšanjem mikrocirkulacije CARBOfit doprinosi bržem zarastanju povrede, ubrzava rehabilitaciju posle hiruških zahvata, ubrzava regeneraciju posle velikog fizičkog napora ili sportskih aktivnosti.

Program mršavljenja

Ključna prednost Carbo tretmana je u korišćenju medicinskog ugljen-dioksida , koji može da prodre u kožu u masno tkivo na neinvazivni način (zbog njegove lipo-solventnosti).
Prvi ključni efekat rastvaranja masti je smanjenje celulita u zahvaćenim područjima.
Drugi ključni efekat djelovanja ugljen-dioksida je širenje krvnih sudova i kapilara, koji su inače stisnuti između masnih ćelija što značajno ubrzava ć́elijski metabolizam, poveć́ava apsorpciju hranljivih materija i kiseonika u ć́elijama i ubrzava izlučivanje metabolita ć́elija.
Osnovni zaključak je da je ovo potpuno prirodna metoda na potpuno prirodnim principima, visoko efikasnih i jednostavnih za korišćenje.
CARBOfit je namijenjen onima koji žele da preoblikuju svoje tijelo na zdrav način, i predstavlja važan dodatak svim programima mršavljenja.
Pravilno vježbanje ubrzava metabolizam u mišićnim tkivima, dok je cirkulacija u masnom tkivu i dalje slaba. Primarni efekat CARBOfit-a je povećanje bazalnog metabolizma masnih tkiva. Ovo se može dokazati mjerenjem temperature u masnom tkivu koja zapravo opada nakon vježbanja, a poveć́ava se posle upotrebe CARBOfit-a u prosjeku za 1-6 Celzijusa. Poveć́anje tjelesne temperature od 1 Celzijusa dovodi do povećanja bazalne metaboličke stope za 14% i jedino možemo da zaključimo da su koristi od CARBOfit-a zaista zapanjujuće.
Tretman CARBOfit-om smanjuje stagnaciju u mršavljenju i na taj način gubljenje težine biva brže.

SMANJIVANJE OBIMA

Izgubite centimetre tamo gdje je to stvarno potrebno.
Povećana cirkulacija koju nudi CARBOfit omogućava bržu razmjenu energije od masnih do mišićnih tkiva.
Zajedno sa povećanjem bazalne metaboličke stope usmjereno djeluje na područje bokova, bedara i struka.
Uključivanje CARBOfit-a u programa mršavljenja pomaže lokalizovanju gubitka težine u ovim oblastima. Takođe je veći efekat mršavljenja u ovim oblastima u odnosu na standardne programe za mršavljenje. Slovenački Nacionalni institut za zdravlje je izveo istraživanje i poredjenje dvije grupe ljudi koje su bile na programu mršavljenja. Obije grupe su radile redovne vježbe i koristile i pravilnu ishranu, s tim da je jedna grupa upražnjavala i CARBOfit tretman.
Konačna analiza je pokazala da je grupa podvrgnuta CARBOfit tretmanima izgubila više kilograma i centimetara, u prosjeku je bilo 10% više gubitaka u CM / kg.

CARBOFIT KOD VASKULARNIH BOLESTI

Efikasnost CARBO terapije je dokazana u mnogim svetski priznatim naučnim studijama posebno kod vaskularnih bolesti kao sto su:
– Loša periferna cirkulacija
– Rejnova bolest – spazam malih arterijskih perifernih krvnih sudova, najčesće u prstima
– Buergerova bolest – posledica učestalih upala arterija (redje vena) koje uzrokuju trombozu krvnih sudova i poremećaj cirkulacije najčešće na nogama
– Hronični ulkusi na nogama zbog začepljenih sitnih krvnih sudova kod dijabetičara

CARBOFIT KOD REUMATSKIH BOLESTI

CARBO terapija je već odavno dokazala svoju efikasnost u smanjivanju bolova kod mnogih hroničnih bolesti kao sto su:
– Artroza – (degenerativne bolne promjene u preifernim zglobovima-zglobovima ruku I nogu)
– Fibromijalgija

– dugotrajni rasprostranjeni bol u mišićima i tetivama, umor
– Polineuropatija – bolovi zbog oštećenja više perifernih nerava- trnjenje, mravinjanje, bolovi…
– Sudeck-ova bolest – upalna bolest vezivnog tkiva koja se najčesće javlja posle povreda, operacija ekstremiteta ili promrzlina (najčešće posle preloma ručnog zgloba)