Skip to main content
Healthy fitness

Healthy Fitness

Healthy (medicinski) fitness je kombinacija sportskog treninga i fizioterapije, tj. potpuni individualni program napravljen na principu aktivnog odmora i spremnosti organizma da podnese aktivna i pasivna opterećenja koja su dio njegove svakodnevice ( nedovoljna fizička aktivnost, sjedeći način života, nepravilna ishrana..)
Individualni pristup svakoj osobi je bitan, jer omogućuje kvalitetniju i bolju interakciju trenera i osobe koju trenira, bez obzira da li se radi o prevenciji oboljenja, liječenju i rehabilitaciji ili očuvanju zdravlja.

Healthy fitness preporučuje se:
Svim osobama koji žele održavati svoj lokomotorni sastav, mlađe ili starije starosne dobi, zdravim ljudima i bolesnima koji bi se brže rehabilitovali i spriječilo ponovno povrjeđivanje ili pogoršanje stanja. Vježbama se postiže povećanje mobilnosti cijelog tijela, jačanja i istezanje mišića, bolja cirkulacija, poboljšavanje staničnog metabolizma, plućnog kapaciteta, pozitivno djelovanje na psihičko stanje organizma itd. Medicinski fitness takođe je potreban nakon operacijskih, rehabilitacijskih ili post-rehabilitacijskih tretmana da bi se razvili mišići koju su usled povrede i mirovanja atrofirali i izgubili svoju početnu funkciju.

Da bi se sastavio individualni plan i program, osoba mora proći određena testiranja i kratki pregled, da bi se odredio cilj i stepen opterećenja koji ćemo postaviti.

U Health centru Katharsis treninge vode fizioterapeuti, uz asistenciju ljekara sprecijaliste fizikalne medicine.