Skip to main content
Masaže

Masaže

Masaža je metoda fizikalne terapije koja kroz različite ručne tehnike preko kože djeluje na mišiće, zglobove, vezivno tkivo, krvotok i limfni sistem. Koristimo je kao prevenciju, liječenje, otklanjanje mišićne napetosti i bolova. Ubrzava cirkulaciju te djeluje relaksirajuće.

Kako cjelokupna briga o zdravlju ne bi bila potpuna bez iscjeljujuće moći dodira, u Health centru Katharsis nudimo vam:

Hot stone massage – trajanje 75 min
Predivno i  nezaboravno iskustvo za tijelo i dušu.
Izvanredan tretman koji detoksikuje, opušta i drenira tkivo. Uz prirodne ekstrakte i  intenzivnu masažu vrućim bazaltnim kamenjem tkivo postaje elastično i tonirano.


Katharsisspa masaža – trajanje 75 min
Probudite sva čula i opustite misli uz individualan pristup terapeuta, kombinacijom aroma masaže lica-glave i tradicionalne klasične masaže cijeloga tijela.


Aroma masaža – trajanje 55 min
Aroma masaža daje koži poseban osjećaj, sjaj i svježinu. Eterična ulja ruže, citrusa, ruzmarina, eukaliptusa vrlo brzo preko kože prodiru u krvotok, koji ljekovite čestice raznosi po cijelom organizmu i donose mu blagotvorni uticaj.


De-stress – trajanje 30min/ 50 min
Terapeutska masaža leđa, ramena i vrata (cijelog tijela) predstavlja spoj nekoliko različitih manualnih tehnika masaže, dodatno obogaćena mješavinom esencijalnih ulja koja znatno redukuju bol i uspješno otklanjaju nakupljenu napetost.


Holistička masaža– trajanje 60 min
Holistička masaža djeluje na biće u cjelini tako što uspostavlja harmoniju na mentalnom, emocionalnom i fizičkom nivou. Ciljano se pobuđuju vitalne snage tijela, a istovremeno se djeluje umirujuće i uravnotežujuće na organizam.


Refleksologija – trajanje 25 min
Refleksna masaža se bazira na pokretanju uspavane unutrašnje energije pritiskom određenih zona na stopalu, preko koji se ciljano stimulišu organi i organski sistemi, dovodeći se na taj način u stanje ravnoteže.


Anticelulit masaža trajanje 30min
Anticelulit masaža je najprirodniji način da se tijelo oslobodi toksina nagomilanih na masnim ćelijama. U zavisnosti od tipa celulita, sprovode se različite tehnike masaža. Pospješuje mikocirkulaciju, zateže i vraća tonus koži.


Medicinska Limfna drenaža (po DR Voderu) – trajanje 60 min
Vrlo blaga masaža za dreniranje tkiva i umanjivanje problema limfotoka, regeneriše lice i tijelo, pročišćava tkiva, utiče na smanjenje akni, pomaže pri mršavljenju i eliminaciji celulita.


Sportska masaža + streching – trajanje  60 min
Sportska masaža ubrzava oporavak organizma nakon treninga, poboljšava cirkulaciju, vrši detoksikaciju mišića i izbacuje mliječnu kisjelinu. Sportska masaža održava mišiće zdravim, gipkim i manje podložnim povredama.