Skip to main content
Školica sporta

Školica sporta

Fizička aktivnost, osim što pozitivno utiče na motorički i psihofizički rast i razvoj djeteta, ujedno jača imunitet, utiče na rad srca, krvotok i disanje i preventivno djeluje protiv gojaznosti.

U health centru Katharsis, sprovodimo pažljivo osmišljene programe:

  • PROGRAM sportske školice za djecu do 3 do 4 godine

U ovom uzrastu djeca imaju veliko odsustvo pažnje, razvijenost motoričkog prostora je generalno na veoma niskom nivou, pokreti su uglavnom kontrolisani, ali se još uvijek čine i suvišni pokreti. Djeca se brzo zamaraju, pažnja je labilna, a raspoloženje se brzo mijenja.

Stručni tim health centra “Katharsis” je skladu s karakteristikama ovog uzrasta pripremio veliki broj kretnih aktivnosti i igara koje će biti zabavne ovom uzrastu, a koje će s druge strane imati podsticaj u ostvarivanju pravilnog tjelesnog razvoja i pravilnih oblika kretanja.

Cilj programa je da djeca nauči da se kreću, trče, skaču, manipulišu s loptom, obručem i drugim rekvizitima, da se upoznaju sa sportskim spravama, i da se kreću po njima, da zavole kretanje, sportsku aktivnost i sport.

Ovaj period u odrastanju od posebnog je značaja u prevenciji nastajanja lošeg držanja tijela, spuštenih svodova stopala i ravnih stopala.

  • PROGRAM sportske školice za djecu do 4 do 6 godine

Ovaj uzrast je najvažniji za ostvarenje potencijala djeteta, razvoj motoričkih sposobnosti i mnogih vještina. Sve propušteno u ovom periodu, teško je nadoknadivo u starijem uzrastu.

Cilj programa  je da činimo podtsicaj za pravilan tjelesni razvoj, korekciju posturalnih poremećaja, razvoj motoričkih sposobnosti, a to u našem programu činimo najčešće uz:

  • Usmjerene pokrete
  • Vježbe oblikovanja
  • Atletske aktivnosti
  • Gimnastika
  • Vježbe sa rekvizitima
  • Sportske, terenske i štafetne igre

U Sportskoj školici, uz fizičku aktivnost, djeca jačaju samopouzdanje i na zdrav način se oslobađaju negativnih emocija i agresije, razvijaju samokontrolu i stiču svijest o svojoj i bezbjednosti drugih prilikom vježbanja.

Kroz bavljenje sportom svako dijete razvija:

Individualnost i integritet
Kreativnost
Sportski duh
Osjećaj empatije
Disciplinu